Wemeldinge 2018

Afgelopen week was het weer zover. Wemeldinge 2018 stond weer op het programma voor de voltallige BDA-selectie (inclusief rustend lid).

Dag 1
Vrijdag’s verzamelde men weer in den beginne der middag geheel volgens de vastigheden der BDA bij Joost. Na een heerlijke bak koffie en een overheerlijke versnapering werd er weer geheel volgens het vaste schema en auto-indeling afgereisd

naar Wemeldinge of Weumelinge zoals de ingezetenen zelf zeggen. Om klokslag 3 uur arriveerden de BDA’ers op den Oesterbaai en werden Joost en Gijp weer op zeer hartelijke wijze onthaald door de vrouw des recepties . . . . . “wat leuk dat jullie er weer zien”. Wel was het even schrikken voor Gijp want er liep nog een persoon in het receptiehok . . . naar later vermoeden waarschijnlijk de klusjesman.

Vervolgens werd weer binnen no time en volgens vaste rituelen het onderkomen omgetoverd tot de gebruikelijke BDA-basis. In de tussentijd werd er ook nog gezorgd

voor de nodige natte versnaperingen en zo geschiedde het weer dat men om 4 uur stipt af kon trappen voor de 1e ronde. Omdat het voor BDA-begrippen nogal lang duurde voordat er in de eerste 2 partijen werd uitgegooid besloot Eric in de 3e partij tegen Joost aan te treden met een dartbril. Om ongelijkheid te voorkomen bood hij Joost ook een bril aan maar Joost weigerde. Nou dat heeft ie geweten  . . . . . koud op de baan maar met dartbril was de eerste de beste dart direct een triple 20. Een nieuw fenomeen was geboren. Deze ronde werd vervolgens ook winnend afgesloten door Eric.

Na de 1e ronde was het weer tijd voor de traditionele natte nasi. En oei . . . . . .wat was ie weer lekker!
En sorry BDA-vrouw Nel  . . . . . maar Jan zat werkelijk waar weer te smullen als een klein kind. En zo alle BDA’ers! En alsof

het nog niet genoeg was had men zichzelf eens extra verwend . . . . . natte nasi met kroepoek! Tijdens de zeer smakelijke maaltijd werd ook weer zoals altijd de nieuwste BDA-cd “Pearls, diamonds & donkeys” gepresenteerd, afgespeeld en bewonderd. Hiermee was de toon voor de avond definitief gezet.

In de avond speelde de heren onder het genot van een drankje en een knabbeltje maar  vooral ook met heel veel power, passie en inzet de 2e en de 3e ronde. Deze kenden een identieke uitslag wat betreft de plaatsen 1 en 2 . . . . Co en Dick. Vervolgens werden er nog wat leuke plaatjes gedraaid en gemaakt en deed de laatste BDA’er ergens diep in de nacht het licht uit, Later die nacht hield Eric nog wel een kleine inspectieronde of iedereen wel in zijn bed lag . . . .  behalve wat krulletjes bij Jan verder geen bijzonderheden.

Dag 2
In alle vroegte was het Jan die als eerste ontwaakte en na een verfrissend douchie naar beneden toog om de allereerste voorbereidingen te treffen voor het traditionele Engelse ontbijt. Korte tijd later vervoegde Joost zich bij Jan om vervolgens een lekkere verse pot koffie te zetten. De geuren, dampen en aroma’s zwemelden door het huisje en binnen korte tijd was het gehele BDA-onderkomen vervuld met likkebaarden en kwijlende BDA’ers. Van de koffie en niet veel later ook van het ontbijt werd volop genoten. Ze zeggen wel eens . . . “of er een engeltje op je tong piest” . . . . nou kijkend naar de BDA’ers kreeg je waarachtig het idee dat er een heel peloton squirtende en ejaculerende nymfomanen aan de gang was. Wat een smullerij! Een stevige basis voor de rest van de dag was gelegd.

’s Middags stonden de vierde speelronde en de befaamde Ierse ronde op het programma. En voor later op de avond nog de Irish-coffee ronde. De 4e ronde werd weer een prooi voor Eric met een mooie 2e plaats voor Gijp. De strijd begon al wel bij rustend lid Jan zijn eerste sporen na te laten. De precisie en scherpte werd wat minder. De hero├»sche Ierse ronde onder begeleiding van Ierse muziek werd wederom Co’s ronde. Nu was de 2e plaats voor Eric. Tussen al het dartgeweld door werd er

natuurlijk ook weer de nodige aandacht besteed aan de inwendige mens.

En en passant werd er ook nog wat tijd ingeruimd om het BDA-gezelschap op de gevoelige plaat vast te leggen. De foto ging direct weer viral en de Oesterbaarbaai was verstoken van internet en enige tijd was er zelfs geen contact met de buitenwereld mogelijk.

De zaterdagavond werd er traditiegetrouw buiten de deur gegeten . . . .een tafel van zes was er gereserveerd bij Iets Anders. Een tafel bij de deur?! Wat had dat nou weer te betekenen?? Wat was er aan de hand? Dat het helemaal vol zat? Het was zeker druk ! En een zeer gem├¬leerd gezelschap zeg . . . . o.a. de zus van Buddy Holly zat in de zaak. Wie er naast haar zat? Daar zijn de heren nog niet over uit. Het was in ieder geval lekker druk en gezellig. De bediening was leuk, gezellig en ook niet geheel onbelangrijk, grappig . . . . spare-ribs uit de zee serveerden ze niet. De primusjes smaakten voortreffelijk en de heren wisten met de bestelde gerechten ook wel raad. Als echte bourgondiers brachten ze de avond door. Goede gesprekken werden er ook gevoerd zoals over “a little green teabag”. En uit het niets werden de BDA’ers ter ere van hun 10-jarig-Wemeldinge-jubileum door de bediening feestelijk in het zonnetje gezet. Met feestmuziek en vuurwerk kregen de BDA’ers hun dessert opgediend. Na nog een aantal heerlijke digestiefjes was het tijd om te gaan . . . . . de afternight dartronde stond nog op het programma. Met weemoed in hun ogen zwaaide de bediening de BDA uit . . . .”tot volgend jaar”.

Na een lekkere frisse wandeling langs den diek arriveerden de BDA’ers weer in hun onderkomen. Tijd voor de zaterdagavondronde! Een muziekje werd opgezet, een biertje gepakt . . .men was er weer klaar voor! Het werd weer een enerverende ronde waarvan eigenlijk de uitslag vooraf al vast stond . . . . Gijp. Geef hem na het eten 2 irish coffee en grote kans dat hij wint. En dat geldt eigenlijk ook Co . . . . ook 2 irish coffee en een mooie 2e plaats voor hem. Na afloop werd er nog lekker een biertje gedronken, een beetje geouwehoerd over thee en een muziekje gedraaid. Zo passeerde Katinka Polderman weer eens de revue. Maar op welke BDA-cd nou ook alweer dat andere nummer van Katinka staat?

Dag 3
Zondag. Kunnen we kort over zijn. Volgens goed gebruik . . . . . ontbijt met eieren, spek, worst en witte bonen in tomatensaus. Daarna de afsluitende ronde . . . . enkele BDA’ers stelden nog voor deze schriftelijk af te doen. Ook waren erbij die hun dingdongs wilden afkopen. Maar aan niets daarvan werd gehoor gegeven . . . .er werd gewoon gedart! En maar goed ook! Het werd nog een zeer spannende ronde waarbij Co, Dick en Eric streden om de 1e plaats. Co had de beste papieren maar halverwege leek het erop dat Co voorbijgestreefd zou gaan worden door Dick en misschien ook nog wel door

Eric. Dick was nl. ijzersterk begonnen met een overwinning op Co. Tussendoor was er uiteraard ook weer tijd ingeruimd voor de traditionele kop erwtensoep! Maar juist op tijd wist Co het tij te keren en begon hij weer te winnen. Co wist zijn drie laatste partijen te winnen waardoor hij uiteindelijk op een verdienstelijke derde plaats eindigde en zodoende 4 punten mocht bijschrijven. Dit was voor Co voldoende om de eindoverwinning met een puntenaantal van 31 veilig te stellen. Dick werd deze ronde uiteindelijk 3e en raakte dus nog een puntje achterop bij Co. Eric wist al zijn partijen te winnen maar kon Co ondanks zijn goede resultaat dus niet meer achterhalen. Eric achterhaalde nog wel Dick en kwam op gelijke hoogte, 29 punten. Er moest dus een gevreesde barrage aan te pas komen. Eric was de gelukkigste met dubbel 7 en werd uiteindelijk 2e en Dick dus 3e. Gijp en Joost eindigden ook gelijk, beiden op 22 punten. Ook hier dus een barrage. Deze werd door Gijp in zijn voordeel beslist. Dit leverde hem de 4e plaats op en Joost werd dus 5e. Jan complementeerde het klassement met een

verdienstelijke 6e plaats. Het dingdongklassement was overduidelijke een prooi voor Jan. Jan werd een magnifiek aantal van 144 de onbetwiste dingdongkampioen van Wemeldinge 2018. De hoogste finish werd dit weekend overigens gegooid door Eric. Hij veroverde er een mooie bokaal mee. Co en Jan van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie 1e plaats! Maar wat er nou toch met die prijzen aan de hand was?

Het was weer een geweldig weekend en de spanning in de BDA-competitie is weer helemaal terug!